Welkom bij het Waterwegkoor Maassluis

Nieuws

Nieuw begin.

Zo nu een ieder is bijgekomen van het kerst menu, appelflappen en de oliebollen, is het weer tijd om onze goede voornemens uit te voeren (tijdelijk). Dus minder eten, drinken etc etc etc. Wij als koor kunnen terug kijken op een druk en geslaagd 2019.

Intussen is de nieuwjaarsreceptie achter de rug en ook het eerste optreden hebben we al weer gehad. Dit maal bij de zonnebloem in Vlaardingen, ook dat was weer een succes en zijn we ook hier gevraagd om weer een keer terug te komen.

Tijdens de nieuwjaars  receptie werden enkele van onze leden die van af het eerste uur lid waren van ons koor gehuldigd; te weten: te weten Nel en Piet van de Reijden, Toby Nieuwland, Mary Verschuren, Ella van Erk, Elly Wiegman, Jannie Vinke, Reina van Dijk en Nanny Batenburg.

Zij zijn al 20 jaar lid van ons koor, zij werden verrast met een bloemetje en een collage van onze huis cartoonist de Heer P. Verkade.
Wel beste koorleden we hebben nu even rust maar de 27e gaat we weer beginnen.

Groet, Koos Vorstenbos.

Het jaar zit er op.

Wel beste mede koorleden het jaar zit er op. We hebben weer een druk jaar achter de rug. waarin we vele leuke optredens hebben gehad, zowel hier in Maassluis als in de regio.
Ook ons optreden in Oisterwijk was een succes zodanig dat we komend jaar hierdoor naar Oirschot gaan. Denk verder nog aan het optreden bij MSV en in Maasdijk welke ook komend jaar een vervolg gaat krijgen. En als afsluiting natuurlijk ons optreden op de verjaardag van Johan vd Wel en uiteraard ons kerst optreden In de Koningshof waar zowel de burgemeester als de wethouder hun waardering uitspraken over ons optreden.

Wel beste mede koorleden het jaar zit er op. We hebben weer een druk jaar achter de rug. waarin we vele leuke optredens hebben gehad, zowel hier in Maassluis als in de regio.
Ook ons optreden in Oisterwijk was een succes zodanig dat we komend jaar hierdoor naar Oirschot gaan. Denk verder nog aan het optreden bij MSV en in Maasdijk welke ook komend jaar een vervolg gaat krijgen. En als afsluiting natuurlijk ons optreden op de verjaardag van Johan vd Wel en uiteraard ons kerst optreden In de Koningshof waar zowel de burgemeester als de wethouder hun waardering uitspraken over ons optreden.

Helaas bereikte ons het bericht dat vlak voor de kerstdagen onze oud drummer Cock Kruiniger is overleden. Wij wensen de familie veel sterkte de komende tijd.

Komend jaar is ons jubileum jaar, de activiteiten commissie is er al mee bezig. Dus we wachten in spanning af.

Een ieder een prettige jaar wisseling toegewenst en tot 6 januari.

Drukke zaterdag

Wat was het zaterdag een drukke dag voor ons koor.
Eerst het toch wel beladen optreden in Maasdijk op de verjaardag van ons thans ere lid Johan van der Wel. Na dat we tijdens het binnenkomen van de gasten deze mochten toezingen, volgde de toespraken van ons bestuur waar Johan uit handen van het bestuur het ere lidmaatschap van het Waterwegkoor mocht ontvangen hij was hier duidelijk mee ingenomen. Daarna had Johan nog een verrassing voor ons wij mogen ons van af nu eigendom noemen van de foto doeken van Maassluis welke altijd op de hekken bij het meezingspektakel hangen. Daarna had hij nog een surprise namelijk dat ons koor twintig gratis optredens mag verzorgen in de regio welke vergoed worden van uit de FRF foundation. Dus we kunnen weer aan de bak.

Daarna als een speer naar Poeldijk waar in de Terwebloem een volle zaal op ons zat te wachten voor ons kerst optreden. Wat voor ons koor, dirigent en muzikanten een mooie gelegenheid was om de liederen te laten horen welke we ook vrijdag in het repertoire staan. Uit eindelijk gingen we allemaal met een goed gevoel naar huis wetende een tevreden publiek achterlatend.

Zo beste koorleden na de repetitie van gisteren is het nu op naar vrijdagavond waar we in een uitverkocht Koningshof ons kerstconcert geven. Waar na we kunnen uitrusten en met familie en vrienden de feestdagen in kunnen gaan. Het optreden voor zaterdag kan wegens het uitbreken van een griep epidemie in Karel van der Oever niet doorgaan. Wordt een andere datum voor gepland.

Daarom hebben we rust tot 6 januari voor de Nieuwjaars receptie en dan op 8 januari alweer ons eerste optreden in Vlaardingen.

Gr Koos Vorstenbos

Optreden Frankenland Schiedam.

Allereerst beste koorleden namens de  Penningmeester dank aan een ieder die bijdrage geleverd heeft aan de actie van de RABO bank dit heeft voor het koor een leuk geld bedrag opgeleverd.
Wat hebben we als koor gisteren weer een prachtig optreden gehad in Frankeland in Schiedam.
Was weer erg gezellig en de bewoners genoten weer volop, Zodanig dat we volgend voorjaar weer terug moeten komen.
De leiding van Frankeland wil dit dan dat we op een zaterdagmiddag optreden om meer bewoners gelegenheid te geven ons optreden bij te wonen.

Zo komende week even rust, en op naar het kerst gebeuren, 2 december,
9 december en 16 december repetitie.
11 december huiskamer optreden in De vloot.
14 december in de voormiddag in Maasdijk, en in de namiddag in de Terwebloem in Poeldijk. Dat wordt een drukke middag.
En dan uiteraard op 20 december voor een UITVERKOCHT Koningshof, met de dag erna nog even naar Den Haag.
Dan nogmaals de vraag we zijn nog steeds op zoek naar iemand die het leuk vind om te assisteren bij het geluid hij of zij hoeft echt niet te kunnen of hoeven te zingen. Groetjes Koos Vorstenbos

Het gaat hard.

We hebben al weer drie succes volle optredens achter de rug: de huiskamer optredens in De Vloot, het optreden in triangel in De Lier , en weer een volle enthousiaste zaal in de Terwebloem in Poeldijk of zo als onze dirigent het al aardig kan zeggen, de Poellek; waar we veel succes oogsten met ons Westlandlied. 
Intussen al weer begonnen met de repetities voor ons kerstoptreden in de Koningshof op 20 december. Waar er op voorhand al ruim tweehonderd kaarten van verkocht zijn en dat terwijl de officiële verkoop nog moet beginnen. Dat gaat hard. De muzikanten hebben er al extra voor gerepeteerd en ook voor het koor is er extra repetitie; houdt de site in de gaten wanneer de extra repetitie plaatsvindt.

En zo gaan we met ons koor de laatste twee maanden van 2019 in. Waarin we (terwijl de boekingen voor optredens 2020 al binnen komen) nog heel wat te doen hebben dus houd uw keeltjes maar gesmeerd. 
21 november gaan we nog naar Schiedam, en daarna begint ons kerst programma
11 december huiskamer optredens in de Vloot. 
!4 december wordt een drukke dag eerst naar Maasdijk voor de 70e verjaardag van Johan v/d Wel. En dan door naar Poeldijk waar we weer gaan optreden in de Terwebloem.
En dan weer ons Kerstoptreden op vrijdag 20 december voor een vrijwel zeker wederom uitverkocht Koningshof. 
En last but not least de kerst afterparty 21 december in Den Haag. 
En dan kunnen wij ons gaan storten op het kerstontbijt, kerstlunch, kerst brunch, kerstborrel, en kerstdiner. 

Koos Vorstenbos. 
p.s We zoeken nog steeds iemand die kan assisteren bij de bediening van de geluidinstallatie. 

Furiade 2019.

We hebben als koor weer ons van de beste kant laten zien op deze vroege zaterdagmorgen. De sjouwploeg was al vroeg in de Vliet aanwezig om de benodigde spullen naar het schanseiland te brengen. Daar stond het podium voor ons klaar waar we als eerste koor de spits af mochten bijten. Ondanks het vroege uur kwamen er toch nog een behoorlijk aantal mensen kijken en vooral luisteren. Ik zag zelfs mensen die in plaats van de Furiade op te gaan naar ons optreden kwamen. Ook ons combo en uiteraard onze dirigent zorgden er voor dat het allemaal weer uitstekend uit de bus kwam. Hopelijk dat we volgend jaar op een later tijdstip mogen optreden , al konden we nu wel de hele dag genieten van de Furiade .

Voor de komende weken staan er een huiskamer optreden in de Vloot en een optreden in de Lier op het programma.

Koos Vorstenbos.
p.s Karel Zwaard bedankt voor de mooie foto.

Optreden, optreden en nog eens optreden.

Wat heeft ons koor tijdens het optreden afgelopen zaterdag in Oud-Beijerland weer een visitekaartje achtergelaten, men was zo enthousiast dat we al weer voor volgend jaar geboekt zijn.
Nou we het toch over optredens hebben we krijgen het weer druk dit najaar.
– 20 september  Naar Berkel – Rodenrijs;
– 5 oktober de Furiade;
– 16 oktober en 11 december huiskamers optreden in de Vloot;
– 18 oktober naar de Lier;
– 30 oktober en 14 december naar Poeldijk;
– 21 november naar Schiedam;
– Dan op 20 december weer ons kerstconcert in de Koningshof, was vorig
jaar uitverkocht, dus we gaan er weer voor;
– En als afsluiting nog een kerst afterparty optreden in Den Haag op 21 december.
– Ook voor volgend jaar ons lustrum jaar zijn er al boekingen binnen, we
vieren dan ons 20 jarig bestaan met een feestavond op 25 april, details
horen jullie nog, maar de activiteiten commissie is al aan het brainstormen.

En dan als klap op de vuurpijl ons kerstoptreden in de Immanuel kerk hier in Maassluis op 18 december 2020 met het Westlandsmannenkoor; dit is bij mijn weten nog nooit vertoond in Maassluis. Dus al met al krijgen we het best druk.

Dan het volgende: we zoeken nog mannen dus mochten jullie iemand weten laat hij contact op nemen met een van de bestuursleden. ( de secretaris). En verder zoeken we nog iemand die kan assisteren bij het bedienen van de geluidsinstallatie dus mochten jullie iemand weten , broer, zus, neef, nicht, oom, tante, vriend of vriendin. Geef het even door.

Groetjes, Koos Vorstenbos.

Optreden bij De Terwebloem en Carel van de Oever.

Wat hebben we als koor weer twee fantastische optredens neergezet. Woensdagavond 17 juli eerst naar De Terwebloem in Poeldijk, waar we voor de eerste keer optraden. Het was gezien de grote opkomst en de beperkte ruimte wel even passen en meten. Maar dat lukte prima, zeker met het enthousiaste publiek die avond.
Zaterdagmiddag 20 juli naar Carel van den Oever in Den Haag hier waren we al een jaar of vijf niet meer geweest. (Bij navraag bleek er al die jaren geen budget voor te zijn).
Bij beide optredens gaf onze dirigent er zijn persoonlijke draai aan, wat heel veel leuke reacties uit het publiek opleverde. Uiteraard ondersteund door ons geweldige combo. Ook Jan Scholte liet weer met zijn solo optredens de woonboot telkens weer zinken. En onze Cees was weer van de partij met zijn oude accordeon.

Met het Waterwegkoor naar een korenfestival in Oisterwijk.

Al vroeg waren alle koorleden aanwezig, alleen bleek door een misverstand het busje wat later te komen dan afgesproken, maar na een luidruchtig vertrek gingen op weg naar Oisterwijk.
Waar na een dik uurtje rijden nog ruim op tijds aankwamen. Na dat Erik de uitgang had vrijgemaakt (z,n instrument stond er voor) was het na het uitdelen van de consumptiebonnen en ons lunchpakketje op naar het eerste optreden.
Dit was in een rustig straatje waar het podium stond, maar toen we de begonnen te zingen kwam er al gauw mensen kijken en werd het drukker.
Tussen de optredens door was er geruime tijd, tijd voor een hapje en drankje aan terrasjes geen gebrek daar in Oisterwijk.

Het tweede optreden was midden in het centrum waar het al gezellig druk begon te worden en ook de zon heerlijk ging schijnen, ook hier lieten we luid en duidelijk van ons horen.

Toen op naar ons laatste optreden in de bibliotheek graag waren we hier buiten opgetreden helaas was dit om organisatorische redenen niet mogelijk.
Maar ook hier traden we op voor een enthousiast publiek en lieten we onder leiding van Jan Scholte en ons fantastisch combo ons visite kaartje achter.
Zodanig zelfs dat we een uitnodiging hebben ontvangen om volgend jaar naar Oirschot te komen.

Na afloop was het de bedoeling dat er nog een samenzang zou komen, maar om onduidelijke redenen ging dit niet door?
Zodat een ieder ruim de tijd had om de inwendige mens te versterken met een natje en een droogje, en was het na een geslaagde dag weer op naar ons mooie Maassluis.
Een ieder die geholpen heeft met het transport bedankt.

Een reactie van de organisatie van de MEGAWEEK MSV71 betreffende ons optreden tijdens de MEGAWEEK 2019

Beste Ger, Als eerste wil ik mijn complimenten uitspreken over het optreden van jullie in onze 24ste Megaweek. De avond was een groot succes. Het koor, Rita Young, Vader Abraham, het geheel klopte gewoon. De vele toeschouwers waren zeer enthousiast. Al met al, een hele gezellige, sfeervolle avond. Daarom willen we jullie zeker niet laten ontbreken in ons feestjaar van 25 jaar Megaweek. We hebben voor jullie 24 april 2020 gereserveerd!!  Ik hoop echt dat jullie weer van de partij kunnen zijn. We hebben als organisatie dinsdagavond bij elkaar gezeten om het programma en de artiesten te bespreken. Ik denk, ik kan er maar op tijd bij zijn!!!! Ik hoor graag.

Met vriendelijke groet,
Yvonne Odenkirchen
Stichting Vrienden van M.S.V.´71

Optredens bij Vaartland en Midden Delflanddag. 

Wederom hebben we weer twee succesvolle optredens achter de rug.
 
Vaartland. 
Waar we onder leiding van onze tweede dirigent Jan Scholte en muzikale ondersteuning van ons ons combo (zonder hen zijn we nergens) weer de nodige liedjes zongen uit ons repertoire. Het optreden van ons koor werd der mate gewaardeerd dat we voor een vervolg optreden uitgenodigd zijn. 

Midden Delflanddag
Afgelopen zaterdag 15 juni 2019 weer op de wijn boerderij aan de Zuidbuurt i.v.m. de midden Delfland dag .  ’s Ochtens waren de mannen van het geluid al vroeg aanwezig om ondersteuning te verlenen bij het optreden van het Groot Vlaardings koor, helaas werkten de weergoden niet mee en kon dit niet doorgaan; maar tijdens ons optreden brak er een heerlijk zonnetje door en konden we ondanks dat we door de drassigheid van de grond het zonder geluidsinstallatie moesten doen ,  onder leiding van onze dirigent Jan Wilmer  laten horen wat we als koor in huis hebben. De organisatie was der mate enthousiast dat we voor volgend jaar al vast uitgenodigd zijn.

Sfeerplaatje tijdens optreden Midden Delflanddag

Ons koor zet z’n beste beentje voor in Verpleeghuis Drieën-Huysen Zuid

Een stampvolle zaal met enthousiaste mensen zodat de sfeer er al snel in zat. Ons koor heeft zich weer van een geweldige kant laten zien, vol passie en vrolijkheid zongen we het hoogste lied. Ons Combo ging ook deze keer uit z’n pan met leuke riedels er tussendoor. Onze dirigent Jan Wilmer stal als van ouds weer de show. Ook onze solisten Jan Scholte en Cees Schrijvers waren weer in hun element. Het was weer een geslaagde middag.
Mary Vorstenbos.

Tijdens ons optreden bij MSV’71

Donderdagavond 26 april 2019 heerlijk opgetreden tijdens de MEGA MEEZINGAVOND bij MSV. Voor de a.s Koningsdag had het hele Waterwegkoor zich versiert met oranje accessoires van diadeem tot slingers , wat er zeer vrolijk uit zag.
En dan ook nog geweldig publiek, die echt alles meezong. Ook de klassieker de Woonboot weer prachtig solo gezongen door Dhr Jan Scholte werd gelijk enthousiast opgepakt door het publiek. En in no time zaten er een aantal mensen te roeien op de grond. Het blijft gewoon leuk en hilarisch om te zien. Er was ook nog een act van de look a like Vader Abraham, en Rita Young die ook een spetterend optreden weg gaf. We kunnen weer terug kijken op een zeer geslaagde avond. Een bedankje voor onze muzikanten die ook de sterren van de hemel speelde en natuurlijk de dirigent Dhr Jan Wilmer. En niet te vergeten een dank je wel voor Marijke die er toch steeds voor zorgt dat wij alle liedjes op het scherm kunnen zien.

Jenny Noordermeer